Andre den Edel

Hallo lui!.
Op deze foto's zie je Nico Pons Achter mij. Dit was mijn laatste optreden in de 500cc solo klasse. Daarna ben ik gaan zijspannen. Overigens is Nico Pons uit Bergambacht altijd één van de betere crossers geweest.

De tweede foto ben ik met in het zijspan Dick Steenbergen, helaas is Dick vorig jaar veel te jong overleden. Ik had toen een Trabant automotor in mijn span gebouwd.

Dat het ding ging als de brandweer bewijst de derde foto waar we in strijd zijn met Kees Bolman.
Dat jaar werd ik ook tweede in het nationaal juniorkampioenschap.

Velen gingen over op het zijspan, o.a. mijn zwager Joop Kruisinga, Dick van Hoevelaken, Adriaan van Schoten, Joop van der Dussen, Cock Baas, en wat later mijn broer Frank.

Dat het vele MCC holland rijders goed afging in de nationale en internationale crosserij was ook mede de oorzaak dat Frans van Leeuwen uit Moordrecht ons een uitstekende conditie bezorgde met zijn conditietrainingen.

Op deze foto, uit 1971, zie je Dick en mij na een overwinnig in het Belgishe Zonhoven.
Wij reden toen bij de N.M.B. waar we ook dat jaar Nederlands Kampioen werden. Andere zijspancrossers, zoals Joop Kr. en Dick van Hoevelaken met hun bakkenisten resp. Dirk Grotendorst en Wim Verweij maakten mooie uitslagen in vooral Frankrijk en Duitsland.

Deze foto is uiteraard het spoorbos in Gouda waar we ook deelnamen aan de clubcrosses. Echter kampioen zijn we daar nooit geweest in de zijspanklasse omdat nationaal de kalender zo vol was dat we te weing bij de club konden
deelnemen.

O ja, ook was ik nog clubkampioen de de 500 soloklasse op mijn 500 B.S.A. Goldstar. Alleen weet ik niet meer wanneer.
De fotograaf van toen was Leo van Eck, later parkeerwachter in Gouda, misschien heeft hij nog fotomateriaal

Grtn.
André den Edel