Joop Kruisinga

Omdat motorclub Gouda een toerclub was wilde men geen cross wedstrijden organiseren. Joop en enkele gelijkgestemden hebben toen M.C.C. IJsselstreek opgericht. Meteen groeide de club als kool en enkele namen van het eerste uur zijn Dick van Hoevelaken, Jo Heijboer, Bram Burger, Jan Kuylenburg, Piet Anders, Ben Boegheim Wim den Ouden, Wim van Duren enz.

<- Deze foto is van kort na de begintijd van wedstrijden op het Spoorbos, Joop op een Velocette reed toen al nationaal bij de senioren. Kijk ook eens naar het vele publiek op de dijk.

Joop in de tang tussen Cor Koppenol en Jan Kuilenburg over de eerste springschans na de start. ->

<- Joop op de Rickman Metisse Triumph naast hem Ad Phennikx tijdens een K.N.M.V. wedstrijd op het Spoorbos.

De winnaarskrans heb ik het liefst zelf om mijn nek!! en daar ging hij ook altijd voor.
Van l. naar r. Henk Kruisinga, broer van Joop en starter, Bielderman, K.N.M.V. Speaker, Joop met krans, Joop Kroesmeijer Theo Wijnhof, secretaris, Theo of Wim Streng, Cees Michaèlis, en onbekend ->

Huldiging van de kampioenen tijdens de jaarlijkse feestavond als voorzitter.

Joop overhandigd de 500cc solo kampioensbeker aan zijn zwager André den Edel. Arie Vermeulen en vriendin kijken toe.

In de zijspancross was Joop internationaal en nationaal een geduchte tegenstander met Dik (die Kleine) Grootendorst in de bak.

Hier bij een internationale wedstrijd in Belgiè. Achter hem nog net het nummerbord no.22 van zijn zwager André den Edel ->

<- Het voltallig Kruisinga zijspanteam tijdens een teamcross.

Van l. naar r. Ben Rapis, Joop, klein stukje Ries van der Meer, André den Edel,Wim van Schaik monteur, Marius van den Berg, Frank den Edel. Nico Pons reed in de 250cc klasse.

Dit was in de nadagen van zijn lange cross carrière die startte in het voormalige Ned. Indiè. Het heeft hem en vele anderen die hij motiveerde privé en zakelijk veel plezier gegeven.