KNMV Teamcross 1977

KNMV clubteam cross 1977

Hallo allemaal,

Het KNMV teamcross kampioenschap was legendarisch in die tijd!

Mcc Holland presteerde altijd goed, zowel in de 125, solo als zijspanklasse!

In deze beslissende wedstrijd was het nota bene Joop Kroesmijer (Jawel!) die het tweede team instructie gaf in te houden, omdat het eerste team nog een enkele punt meer nodig had om kampioen te worden..

Teamwerk dus, met Joop, toen al!

Groet,
Henk Lever

Hieronder het verhaal:

Van de Site van Herman Hoff Honest.nl

SOLO TEAMCROSS LOCHEM

MCC Holland Kampioen

Zondag 30 oktober 1977, vond op het bekende Gageldijk circuit in het Gelderse Lochem de derde en laatste solo-teamcross van het seizoen plaats. Deze laatste wedstrijd om het Nederlandse clubkampioenschap moest tevens de beslissing brengen.

 

Marcél Deibergen, de tweede man van het team MC Arnhem.

Na twee wedstrijden voerde het eerste team van de MCC Holland uit Gouda de tussenstand aan. De voorsprong bedroeg drie punten op het eerste team van de HALMAC uit Halle, en vijf punten op het door insiders als sterkste Team gekenschetste eerste team van de MC Arnhem.

Vol optimisme verscheen het Holland-team, bestaande uit Wim Gouweleeuw, Ton Voesenek, Ries Huisman en René van der Made, dan ook in Lochem aan de start. Zo optimistisch waren de begeleidende bestuursleden zelfs dat de bloemen en de champagne niet vergeten werden. Na afloop zou blijken dat e.e.a. niet vergeefs was!

Ook al kwam het team in de finale niet verder dan de vierde plaats, achter de teams van de MG Arnhem, de Halmac en de MTTK, het zou voldoende zijn om in de eindstand met één punt voorsprong de titel te behalen.

Proficiat! Na enkele jaren geleden de eer al in de zijspanklasse te hebben mogen maken kreeg de bijzonder actieve club dan nu bij de solo's de kroon op het werk.

 

René van der Made, de sterkste man van het kampioensteam,

Onder ideale weersomstandigheden verschenen 's morgens de 27 best geklasseerde teams in de tussenstand in Lochem.

De eerste serie werd gewonnen door de MTTK uit Assen, met als beste rijder Sietze de Boer op de tweede plaats. De serie werd individueel gewonnen door Jan van de Brom, die halverwege de wedstrijd in De Boer zijn meerdere moest erkennen, doch in de laatste ronde terugsloeg. De MCC Holland werd tweede voor de MSV Amersfoort.

De tweede serie werd gewonnen door de Halmac, met de rijders Hans Polsvoort en Fons Nijhof als één en twee. Tweede werd het eerste team van de MC Ommen. De derde serie werd gewonnen door het eerste team van de MC Arnhem, waarvan Gerard Rond eerste, en Marcel Deibergen tweede werd. De MC Utrecht werd tweede.

Uit elke serie plaatsten de beste drie teams zich voor de finale, de volgende drie teams kwamen uit in de eerste verliezerronde en de laatste drie teams in de tweede verliezerronde. Om organisatorische redenen voornamelijk door de te verwachten invallende duisternis werden de verliezerrondes ingekort, en het resteren- de programma in een afwijkende volgorde afgewerkt.

 

Hans Polsvoort op Lubbers- Spencer viertakt-Yamaha

De eerste verliezerronde werd gewonnen door Jan Oosterink, die daarvoor Jan Keizer naar de tweede plaats verwees. Teamwinnaar werd het eerste team van de MC Amsterdam, gevolgd door het eerste team van de TCD Doetinchem.

De tweede verliezerronde werd gewonnen door de VVR Apeldoorn, terwijl het tweede team van de MC Amsterdam tweede werd. Individueel won de VVR-rijder Gerard Bessels en werd de opvallend sterk rijdende Peter van der Heyden van de MTTK tweede.

De finale won, zoals vermeld, het eerste team van de MC Arnhem voor de HALMAG Halle. Individueel toonde opnieuw Gerard Rond zijn klasse. In de eerste ronde bezette diens teamgenoot Sjaak Verwaayen de eerste plaats, doch die zakte af tot de vierde plaats.

Net als in de serie werd Ronds teamgenoot Deibergen tweede. In de slotrace lag het Arnhem Team de hele wedstrijd in gewonnen positie. Lang leek de MTTK de tweede plaats te gaan pakken, totdat een krom voorwiel Sietze de Boer in de laatste ronde terugwierp van de derde naar de achtste plaats, net achter zijn teamgenoot Harry Koops, die het presteerde zevende te worden ondanks dat hij vlak voor de start merkte dat hij een lekke band had.

 

Winnaar van de eerste serie werd Jan van de Brom uit Amersfoort

Overigens hing de titel voor het Holland Team tijdens deze slotrace nog aan een zijden draadje. Bijna eindigde namelijk het tweede team van dezelfde club voor hen. Gelukkig zag de teammanager (tegenwoordig weer wedstrijdleider bij de MCC Holland) de bui hangen en liet de tweede teamrijders het iets rustiger aan doen.

Dat de teamwedstrijden dit jaar minder zwaar waren dan in voorgaande jaren (normaal worden wedstrijden in deze tijd van het jaar gekenmerkt door regen en modder) bleek met name uit het feit dat in Lochem alle teams uitgezonderd de MC Utrecht in de finale volledig (met drie man of meer) aan de finish kwamen.

Noemen we u tot slot de eindklassering.
Kampioen werd de MCC Holland 1, 2 HALMAC 1, 3 MC Arnhem 1, 4 MTTK I, 5. MSV Amersfoort, 6. MC Utrecht, 7. MC Amsterdam 1, 8 MCC Holland, 9. MC Ommen 1 en 10. HAMOVE 1.

UITSLAGEN Finale Lochem: 1. MC Arnhem 1 (Rond, Deibergen, Verwaayen, Hendriksen); 2. HALMAC 1 (Braakhekke, Vels, Polsvoort. Nijhof); 3. MTTK 1 (De Jong, De Boer, Koops, Bloemert); 4. MCC Holland 1 (Gouweleeuw, Voesenek. Huisman, Van der Made}; 5. M CC Holland 2, (Boudewijn, Lever, Groeneveld. Dupon); 6. MSV Amersfoort '76, (Van de Brom, De Wit, Van Eijden. De Wit); 7. HAMOVE 1, (Ellenkamp, Hellegers. Wissink, Hulshot); 8. MC Ommen 1, (Nekkers, Roozendaal, Zijlstra, Van der Sligte); 9. MC Utrecht, (Van Hoegee, Van de Mispel, Van de Hengel, Schalkwijk);

1e verliezersronde: 10. MC Amsterdam 1, Amsterdam (Haaker, Haaker, Haaker, Haaker); 11 TCD I, Doetinchem (Willemsen, Wassink, Eenink, Keizer); 12. VAMC De Graafschaprijders, (Oosterink, Broekhof, Kleine Brinke, Bijenhof); 13. MC Beerta 1 (Kolthof, Lesman, Moesker, Enter); 14. VAMAC, Varsseveld (Teerink, Waanders, Colenbrander Berendsen); 15. MCC Wijchen 1 (Willems, Boersma, Van Leur); 16. MAC Veenendaal (Van de Veer, Van Dusschoten, Stunnenberg, Van Deelen); 17. MAC Rijnland, Alphen a/d Rijn.