Reacties op de film

enkele reacties van personen die erbij waren in de tijd van deze film.

 

 

Ha die Mcc'ers

Te gek, ik kreeg een tip om eens op jullie site naar een filmpje uit 1967 te kijken.
Tot mijn verbazing zag ik mezelf na veertig jaar in de 50cc klasse als jonge hond over de knippen dansen en alle drie de manches winnen. De bewuste wedstrijd deed me ook weer denken dat ik op dat moment in militaire dienst zat, om de veertien dagen een weekend naar huis, en dat kwam heel ongelukkig uit. Met alle risico's van dien heb ik mij een week voor de wedstrijd in het weekend dat ik thuis was ziek gemeld. Ik had geen griep maar een motor virus, en dat is toch ook een door ons erkende ziekte, niet waar? Ik maakte me wel zorgen toen er een uitgebreid verslag en uitslagen de Maandag daarop in de Goudse krant stond.
Slapend in de trein op weg naar de kazerne van Gouda naar Assen droomde ik dat ik alle Goudse kranten aan het verbranden was.

Met vriendelijke groet,

Han Hoogendoorn

P.s.
misschien is het wel leuk om een pagina met historische foto's op te zetten. En dan tot een bepaald jaartal, bijvoorbeeld foto's van voor vijftien of twintig jaar terug, anders wordt het waarschijnlijk heel veel plak werk.
Vooruitlopend stuur ik hierbij vast een foto mee.

Foto: Mcc Holland Team Cross Lochem 1969, 250cc CZ.


Hallo,

Genoten van de dvd. En de stukjes die er over geschreven waren. Hebben jullie mij nog herkend, de afvlagger? Want ik ben nog steeds actief bij de vereniging als afvlagger. En medewerker op het terrein.

Groetjes, Joop Kroesmeijer.


Hallo Hans,

Het filmpje blijft helaas zwart en speelt bij mij niet af.
In die jaren kwam ik bijna wekelijks op het circuit, wij woonden toen in Schoonhoven en mijn vader, Andries Jansen, werkte regematig op de baan en vlagde menig wedstrijd af (mams in de jury) en ik ben daar practisch opgegroeid.

Als het geregend had kon je in die jaren aan het eind van het startveld niet rechtsaf, het risico dat je verdronk in de bagger was te groot (de uitdrukking "tot de tankdop"komt hier vandaan), maar ging men linksaf hetgeen de rondetijden ernstig inkortte. Er zijn vele vrachtautos puin gestort in die ''waterhoek'' om onder alle omstandigheden de wedstrijden van normale rondetijden te voorzien.
Naast de door jouw genoemde grootheden reden er ook vele liefhebbers zoals Leen Vink, toenmalig bromfietshandelaar uit Stolwijk en zijn protege Wim Anker. Bram Burger en Frits de Vos uit Schoonhoven en Dick Hoevelaken waarvan mij het verhaal bij staat dat hij i.p.v. een bakkenist, een kratje bier in het zijspanbakje had staan. Of dit een anecdote was of waarheid durf ik niet te zeggen, ik was een jaar of acht, maar het heeft in ieder geval op mij indruk gemaakt.
Over publieke belangstelling was er inderdaad niet te klagen, het was een flink stuk lopen van de auto naar het circuit.

Met vriendelijke groet,

Jan Jansen


Wat heb ik van die film uit 1967 genoten!
Ik ga hem zeker nog meerdere malen (slow motion) terug kijken. De snelle bocht het startveld op, de kleine bult waar nu de tafel is en de korte bochten langs de sloot met de greppels er tussen. Het komt weer helemaal bekend voor.
Toen nog niet zoveel zand, dus als het ging regenen wat een bagger! Soms zo erg dat er nauwelijks kon worden gereden en dan reden we met z'n allen in kolonne naar de Maasvlakte of Meijel.

Ja, hartstikke leuk deze film.
Groeten, Bert Blom


Dat was heel leuk dat filmpje van 1967, vooral omdat ik mij zelf er verschillende keren op zag in de 500 klasse met mijn 360 Husqvarna.

Ik ben van af mijn 15 de jaar tot ongeveer 30ste jaar lid geweest van MCC Holand. Ik heb in 1958 daar mijn eerste wedstrijden op spoorbos gereden , eerst met een 175 cc DKW daarna  met een 250 Greeves daarna met een 250 Jawa een 350 Jawa een 360 Maico daarna zijspan met een BSA Goldstar en als laatste een Husqvarna 400.
Ik heb er menig duel uit gevochten met oa Henk? Baars , Frank en Andre den Edel, Wil van Rossenberg, Bennie Boegheim, Ries Huisman, Wim Anker met zijn Elvisto, Jo Heiboer, Bert Blom en natuurlijk met Joop Kruisinga, en nog een heleboel andere renners waarvan ik zo snel de namen niet meer weet.
Het was een machtig mooie tijd, met onze starter Arie Sanner, en zijn vrouw, Kees Michaelis, Ria Rossenberg, Ton de Snor van de cantine en al die andere meedewerkers wier namen mij ontschoten zijn.

Ik weet ook nog dat we een avond stiekum aanplak biljetten gingen plakken met de bestelwagen van de bloemenhandel uit Gouda. Ik kan ook zo gauw niet meer op zijn naam komen.
Ik ben ook nog een paar maal kampioen van MCC Holland geworden, die heerlijke feestavonden in Gouda, ik dacht dat het in Flora was? Het was vlak bij de Fluwelen gracht ik kan er zo naar toe rijden.

Later heeft mijn zoon Mike er nog gereden in de 50 cc met Wilco Zeelenberg, Frank van Beek, de broers de Zeeuw, Nico Heystek,Teus Visser, Hennie van de Weiden enz enz .
Nogmaals, het was een heel fijne tijd en voor alle mensen die zich ingezet hebben om dit mogelijk te maken nogmaals bedankt.

Groeten, Kees Bolman.


Genoten van de beelden ondanks dat ze niet zo duidelijk zijn , maar we worden zelf ook een dagje ouder.

Denk nog met veel plezier terug aan die tijd, en heb vele ronden gereden op het circuit. Ook veel gewerkt aan de Molen en op het circuit, zelfs nog in het bestuur gezeten. Dat was uit nood geboren omdat er geen andere gegadigden waren. Wim Gouweleeuw was in die tijd de voorzitter,om dezelfde reden.

De club bestaat nog steeds gelukkig.

Ik wens jullie allen nog veel plezier daar.
Groeten van COR NOORLANDER, BLEISWIJK.