Transponder

Verplicht transponder gebruik bij wedstrijden op het Spoorbos circuit
Bij de meeste motorcross verenigingen en organisaties in Nederland (en daarbuiten) is de MyLaps MX-transponder al ingeburgerd. Onze club is met ingang van het seizoen 2007 ook gebruik gaan maken van het transponder systeem. Veel leden rijden bij de KNMV of MON en hebben al een persoonlijke transponder in bezit. Het gebruik van zo’n persoonlijke MX transponder is ook bij ons verplicht als je aan de (club)wedstrijden mee wilt doen.

(update 2021)
DeTR2 transponder lease je voor een periode van één tot 5 jaar gebruik. Je kunt hem ook kopen voor een onbepaalde tijd. Deze TR2 transponder kun je met behulp van een app op je smartphone activeren, abonnement controleren en bijwerken, batterij status uitlezen etc.
ALS JE DE TRANSPONDER NIET REGISTREERD EN ACTIVEERT, WERKT DEZE NIET!

Hier en daar wordt de oranje classic transponder nog wel gebruikt te koop aangeboden. Deze blijft je eigendom en je hoeft niet opnieuw te activeren. Let op dat je er niet al teveel voor betaald. Als je een gebruikte transponder (opnieuw) wilt aanmelden bij MyLaps, wordt daar ook nog geld voor gevraagd.

MCC Holland verkoopt geen transponders.

Een transponder 'leasen' of kopen doe je via de MyLaps webshop. Zorg dat je de MX (motocross) versie neemt.

Wij hebben tijdens wedstrijden ook een beperkt aantal transponders beschikbaar voor verhuur (10 euro per wedstrijddag).

 

Gebruik van transponders tijdens wedstrijden.

Met ingang van het seizoen 2007 gebeurt het rondetellen en tijdwaarneming met behulp van transponders.
Iedere deelnemer is op de wedstrijdddag bij deelname aan trainingen en wedstrijden verplicht een goed functionerende MX transponder te monteren op de motorfiets waarmee hij deelneemt.

De transponder dient op de voorgeschreven plaats gemonteerd te worden. De voorgeschreven plaats voor montage met de bijgeleverde montagebeugel is aan de voorvorkpoot aan de linker of rechterzijde, achter het nummerbord op een deugdelijke wijze. Let ook op de juiste positie, zodat hij niet ondersteboven zit en naar boven uitzend. Zie hiervoor ook de meegeleverde handleiding van de transponder.
De deelnemer is ten allen tijde verantwoordelijk voor juiste montage en functioneren van de transponder. Alle nadelige gevolgen door het niet functioneren van de transponder komen volledig voor rekening en risico van de deelnemer. Een niet goed functionerende transponder wordt (soms) niet geregistreerd met als gevolg dat er geen opname in de uitslag zal plaatsvinden. Daartegen kan geen protest worden aangetekend. De houder van een transponder wordt ten alle tijde verantwoordelijk geacht voor het gebruik daarvan, ongeacht of daarvan zelf of door anderen gebruik gemaakt wordt.

In de training vóór de wedstrijd worden ook je rondetijden opgenomen en je snelste ronde bepaald de volgorde voor de startopstelling in de eerste manche. Het is dus een tijd-training. Startopstelling voor de tweede manche is gewoon de volgorde van aankomst in de eerste manche.

Ondanks het gebruik van transponders dienen alle nummerborden voorzien te zijn van het toegekende startnummer met duidelijk leesbare cijfers. Dit blijft voor publicatie en bepaling startopstelling noodzakelijk.

Mocht een rijder te laat zijn voor de training, of om andere redenen toestemming krijgt om een rondje mee te rijden bij een andere klasse, dan dient hij z'n transponder tijdelijk te verwijderen.

APP:
Update 2017: Je kunt een app downloaden voor je smartphone, de 'MyLaps SpeedHive' App. Daarmee kun je de resultaten bekijken welke op internet gepubliceerd zijn en 'Live Timing' meekijken met de race die op dat moment bezig is. De organisatie van het evenement moet dit wél ondersteunen, natuurlijk is dat bij onze club ook het geval.

Gebruik transponders op vrije trainingsdagen:

Ook op trainingsdagen zal het transponder systeem aan staan. Er is dan géén lokale monitor, maar je kunt je rondjes op internet controleren op MyLaps Practise. Je kunt op MyLaps een (gratis) account aanmaken zodat je nog meer plezier van je transponder hebt. Iedereen is vrij om hiervan gebruik te maken.

Links naar MyLaps pagina's:
MyLaps algemeen
Trainings resultaten: MyLaps Practise MCC Holland
wedstrijd resultaten: MyLaps resultaten MCC Holland