Rookie training

Gepubliceerd op 7 oktober 2023 om 10:49

Aankomende woensdag 11 oktober is er een rookie training te volgen op MCC Holland. Dit gaat onder begeleiding van KNMV gediplomeerd motorsport trainer Berend de Ruiter.

Wil je meedoen? Meld jezelf dan aan via deruitermxtrainingen@gmail.com of bel naar 06-11277057. Verdere informatie volgt na aanmelding via de mail.

De Korte Motocross Rookie Training (KMRT) komt voort uit het MX-masterplan en mag gezien worden als een proeve van bekwaamheid. Deze cursus moet afgelegd worden voordat er gebruik gemaakt kan worden van de licentie.

Waarom?

De KMRT wordt sinds 2021 voorgeschreven aan nieuwe, net beginnende, licentiehouders in het kader van veiligheid. Ieder jaar weer zijn er een x aantal ongevallen waarbij de oorzaak ligt bij de onervarenheid van een rijder. Specifieker nog komen veel van die ongevallen voort uit een gebrek aan voldoende risicoherkenning wanneer de rijder actief is op een motocrosscircuit. Dat willen we tegengaan met deze training.

Met het doorlopen van een KMRT wordt de rijder goed voorbereid op de rest van zijn/haar motocrosscarrière. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

De insteek is niet om rijders te laten zakken. We willen rijders enkel en alleen goed voorbereiden op de gevaren van de sport. In beide delen wordt ingegaan op de basiskennis en -vaardigheden wanneer iemand actief is op een motocrosscircuit. Deze cursus is een eenmalige investering voor de verdere toekomst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.